Van oudsher is de novembermaand, de slachtmaand.
Maar in deze tijd is deze herfstmaand vooral een PRACHTmaand: goud kleuren de bladeren en de bomen. We steken de kachel weer aan, houtvuur warmt ons eens. Een warme maand!
Temidden van deze warmte, wil Hagedoorns Plaatse aandacht geven aan de eeuwenoude gebruiken in deze maand op de boerderij, zoals “hoe werd eten voorbereid, om langdurig goed te blijven?
In deze maand werd het vlees gepekeld, gedroogd en gerookt. Hoe dit ging, is te zien op de Deel en in de boerderij van het museum.
Demonstratie ploegen met paard
De novembermaand is ook de maand dat de akker wordt klaargemaakt om na de winterrust, ingezaaid te worden. Deze middag is er dan ook een demonstratie hoe dit met een paard ging.
Kramen om ‘vroeger’ te proeven
Bij de kramen kunt u genieten van voorbereide boerengerechtjes zoals ze vroeger smaakten.
Warme slachtmaand hapjes
We sluiten de middag af met een lekkere eettafel met warme ouderwetse en klaargemaakte producten van de slachtmaand. Hiervoor kun je je opgeven.
Natuurlijk gaat de opbrengst na aftrek van de kosten, als ondersteuning, naar het museum Hagedoorns Plaatse.
Het verdere programma volgt op www.hagedoornsplaatse.nl en op onze Facebookpagina