HP image Alles in bloeiVeluws Museum Hagedoorns Plaatse heeft twee boekwerkjes uitgebracht over ONDERDUIKERS in de Tweede Wereldoorlog op het VELUWSE PLATTELAND! Omdat deze nu, vanwege Coronabeleid, niet in het museum kunnen worden verkocht, is het nu WEL te verkrijgen via een mailtje aan: info@hagedoornsplaatse.nl.

 

EN ALLES STOND IN BLOEI – 80 pag’s. Het eerste boekje En Alles Stond in Bloei gaat over de vraag ‘Waarvan zijn wij eigenlijk bevrijd?’ Het bevat, naast een chronologisch overzicht 

Het bevat, naast een chronologisch overzicht over de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog en de gebeurtenissen in die tijd, een aantal verhalen over Epenaren in de oorlog en in het verzet en van personen die kortere of langere tijd in Epe ondergedoken hebben gezeten. De verhalen zijn geschreven door diverse auteurs.

  

Inclusief het jeugdboekje BIJNA GEVANGEN.- 24 pag’s. Het tweede boekje HP Image Bijna gevangenBijna Gevangen is het (waar gebeurde) verhaal van een Amsterdams joods jongetje, dat ondergedoken heeft gezeten, o.a. bij de Zuuker smid, en dat vele malen onder spannende omstandigheden heeft moeten verhuizen naar volgende onderduikadressen in de omgeving.over de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog en de gebeurtenissen in die tijd, 

Het boekje is met educatieve bedoelingen voor de jeugd geschreven door Yvon van der Meer en zal ter beschikking worden gesteld aan alle lagere schoolkinderen in de gemeente.

Prijzen, waar te koop en ook bestelmogelijkheden:

EN ALLES STOND IN BLOEI: € 5,00
BIJNA GEVANGEN: € 3,00
(Online alleen als bundel van beide boekjes samen te bestellen. De prijs is dan € 8,00 excl. € 4,50 admin., porto en verzendkosten).

Boekjes verkrijgbaar bij:

 Epe: VVV, Readshop, Bruna

– Vaassen: Bruna

– Apeldoorn: Nawijn en Polak, Primera Westra, Readshop Eglantier, Bruna Schubertplein, Bruna de Anklaar

– Heerde: Bruna

 

Als u ONLINE de boekjes wilt bestellen: mail dan naar: info@hagedoornsplaatse.nl

U krijgt als antwoord op uw mail, van ons bericht hoe u deze boekjes via de post kunt ontvangen. info@hagedoornsplaatse.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.