Tentoonstelling ‘Speelplezier’

Ontdek de fascinerende wereld van kinderspeelgoed. Ervaar hoe het speelgoed door de eeuwen heen is veranderd onder invloed van de tijd, de technische vooruitgang, de beschikbare grondstoffen en door de gewijzigde opvattingen over opvoeding.

De tentoonstelling ‘Speelplezier: een tijdreis door speelgoedland’ is voor bezoekers van alle leeftijden. Je kunt herinneringen ophalen en samen met je (klein)kinderen genieten van het speelgoed van vader, moeder, opa en oma. Wij nemen je mee op een kleurrijke reis door de geschiedenis van het kinderspel. Een reis om herinneringen te delen, te vertellen, te bewonderen en te leren waardoor het speelgoed in de loop der jaren zo enorm is veranderd.

Speel samen het reuze ganzenbord of memoryspel, doe de speurtocht of speel samen een bordspel aan één van de speltafels. Kinderen maken via verloting kans op een echte ado kinderstoel door het maken van de speurtocht en deze in te leveren bij de entree.

Deze vrolijke expositie laat speciale en unieke speelgoedstukken zien afkomstig uit het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum voor Oudheden, het Speelgoedmuseum Deventer en de ADO speelgoedcollectie (CODA Apeldoorn en ADO speelgoedfabrikant). Dankzij deze verzameling kunnen bezoekers een verrassend stukje geschiedenis van kinderspeelgoed ervaren. Kom langs en beleef vooral veel plezier!

Heb je de tentoonstelling bezocht en spellen gespeelt, dan is er nog veel meer. Bezoek de 300 jaar oude boerderij Hagedoorns Plaatse. Naast het museum en de tentoonstelling is er ruim voldoende vertier voor de kinderen. Ouderwetse spelen als hoepelen, tollen, steltlopen of verkleden in oude klederdracht.