In 2022 staat ons museum in het teken van het Boerenleven op de Noordoost-Veluwe. In onze tentoonstelling krijgt u een inkijkje in het leven op het platteland van begin 1900. Dagelijkse gewoontes, gebruiksvoorwerpen, kleding en streekdrachten. Met schitterende diorama’s, miniaturen en foto’s krijgt u een beeld van de niet te stoppen mechanisatie van het werken op het platteland. 

U ziet klederdracht en kleding van maandag t/m zondag; van schort, plooimuts, knipmuts, hemdrok en klepbroek. Op zondagen droeg men de regionale streekdracht; voor de dames een knipmuts (van stiptule) en kloskant met bijpassende mutsenbellen en een lijfje met rok en bijpassende borduursels. Uiteraard hoorde daar de nodige sierraden bij zoals een gouden ketting van bloedkoraal met broche en een tas met zilveren beugel. De heren droegen een wollen pak en een befje van satinette.

Zondagen waren bijzonder, de kinderen mochten spelen met bijv. de Ark van Noach. In onze tentoonstelling ziet u een houten ark met handgesneden dieren gemaakt in Duitsland.