Vrijwilligers

De organisatie van Veluws Museum Hagedoorns Plaatse bestaat grotendeels uit vrijwilligers. Maar liefst 75 vrijwilligers zorgen ervoor dat het museum 5 dagen per week open kan zijn, dat de bezoekers enthousiast ontvangen en rondgeleid worden. Er op het terras altijd iets te drinken en er lekkere versnaperingen te krijgen zijn. Ook staan de vrijwilligers garant voor goed onderhoud van het museum en het erf. Andere vrijwilligers zijn juist meer gericht op de collectie van het museum.

Onze staf

De staf van het museum zorgt vooral voor de aansturing van de operationele organisatie van het museum, de inhoud van de collectie en PR en marketing.

 • Directeur – Lieselot  Verstijnen
 • Conciërge – Sam Jansen van den Berg
 • Conservator  – Elke Tetterode Ravestein
 • Vrijwilligerscoördinatie – Henk van Essen en Bettie Ordelman (waarnemend)
 • Terras coördinatie – Henk van Essen
 • PR en marketing – Astrid Regterschot en Henri Slijkhuis
 • Onderhoudscoördinatie – Han Langereis en Willem Munneke

Het bestuur

De directeur is de vaste adviseur van zowel het algemeen als dagelijks bestuur.

 • Voorzitter – Kees van Puijenbroek
 • Secretaris – vacant
 • Penningmeester – Gep Kozijn
 • Lid – Han Langereis
 • Lid – Taco hoppener
 • Lid – Bert Jan Nijhuis
 • Lid – Frobert Visser
 • Directeur – Lieselot Verstijnen

Word ook vrijwilliger bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

Zonder vrijwilligers geen Hagedoorns Plaatse

Dat lijkt een ferme uitspraak, maar het is een waarheid. Veel van de activiteiten bij het museum zijn het werk van ongeveer 75enthousiaste vrijwilligers. Zoals het vroeger al voor de boerderij gold, zo geldt het nog steeds: vele handen maken licht werk!

De vrijwilligers zetten zich in voor de meest uiteenlopende werkzaamheden. Van moestuin en terreinonderhoud tot marketing, van rondleider tot bestuurslid en van materialenonderhoud tot het ontvangen van schoolgroepen met leuke en leerzame activiteiten. Vrijwilligers zijn er van jong tot oud; met z’n allen vormen wij een hecht team waarbij alle leeftijdsgrenzen wegvallen. 
Samen de bezoekers gastvrij ontvangen, kinderen en volwassenen een fantastisch dag bezorgen én gezelligheid onderling staat bij ons voorop.

Werk je graag samen met mensen? Ben je positief ingesteld en denk jij in mogelijkheden en oplossingen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Vul het onderstaande formulier in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug. 

Steun het museum

Vrienden, donateurs en ondernemers steunen Hagedoorns Plaatse

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse vertelt het verhaal van de Oost-Veluwe, de historie, cultuur en tradities van dit eigenzinnige en prachtige deel van de provincie Gelderland. Maar de Oost-Veluwe is meer dan bos, hei en een eigen dialect. Een ondernemend gebied dat op de fundamenten van het erfgoed vooruitstrevend en eigentijds de toekomst vorm geeft. Als uitdrager van de Oost-Veluwse cultuur zoekt het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse juist daarom de verbinding met de samenleving én het bedrijfsleven.

Vereniging van Vrienden van Veluw Museum Hagedoorns Plaatse

Er zijn diverse vormen om het museum te steunen. Zo zijn er donateurs en sponsoren die het museum financieel ondersteunen. En u kunt zich aanmelden als lid van de zelfstandige Vereniging van Vrienden van het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Deze verenging heeft ten doel het bevorderen van de belangen van en zich inzetten voor het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. De contributie voor het lidmaatschap van deze vereniging is vrij, echter wel met een minimum van € 15,– per jaar. Na betaling ontvangt u een Vrienden Jaarkaart, waarmee u zo vaak u wilt het museum gratis kunt bezoeken. De inkomsten van de Vereniging van Vrienden zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld extra museumstukken kunnen aankopen of de tentoonstelling nog professioneler kunnen inrichten. mogelijk te maken, of dat nodig is om een tentoonstelling nog aantrekkelijker te maken. Of we investeren in de aankoop voor boeken voor de museumbibliotheek. Alles is erop gericht de binding tussen het museum en de samenleving te versterken en bezoekers uit de regio de waarde van het historisch erfgoed optimaal te kunnen laten zien en ervaren. Wat zou het mooi zijn als u lid van de Vereniging van Vrienden van het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse wilt worden. Meldt u dan via onderstaande link aan of neem contact op met de voorzitter van de Vrienden: j.egeter@kpnmail.nl of met het kantoor van ons museum via info@hagedoornsplaatse.nl

Particuliere donateurs

Particulieren kunnen ons steunen door eenmalige donaties. U helpt het museum daarmee bij bijvoorbeeld het onderhoud van de monumentale boerderij. Of objecten aan te kopen die een waardevolle aanvulling zijn op onze collectie.

Wij zijn het beste bereikbaar via mail of u kunt ons op dinsdag of donderdag bellen.

KvK-nr. 41038494
BTW-nr. NL813850046B01

Beleidsplan 2022 – 2025

Het bestuur heeft gekozen voor een beknopt beleidsplan met een aantal actiepunten. Bent u geinteresseerd in ons beleidsplan? 

Heeft u vragen naar aanleiding van het lezen van het beleidsplan, neem dan contact met ons op via het e-mailadres: info@hagedoornsplaatse.nl

Klik hier voor inzage in het plan

Aanstaande zaterdagmiddag 20 juli 2024

Kindermiddag thema: Speuren naar Natuursporen

Van 13:00 uur tot 16:00 uur