Ontdek Museum Hagedoorns Plaatse

De ruim 300 jaar oude boerderij Hagedoorns Plaatse is een met riet gedekte Saksische Hallentype. Er zijn bouwkundig-historisch opvallende kenmerken en zowel de deel als de woongedeeltes zijn historisch ingericht. Op het erf staan bijgebouwen zoals de eveneens met riet bedekte varkensschuur en de wagenschuur met historische boerenwagens en gereedschappen. Om de boerderij en het erf ligt de tuin en het hof met een historische moestuin met vergeten groenten, een boomgaard met oude fruitrassen, de educatieve bijenstal en de bloemenweide.

In onze moderne kapschuur bevindt zich de tentoonstelling. In de kelder is het open depot, hier kun je heerlijk rondneuzen in spullen uit grootmoeders tijd. Bezoekers ontvangen wij in de vernieuwde Varkensschuur met museumwinkel en terras. Groepen ontvangen wij graag in de Kapschuur waar ook een winkel en theeschenkerij aanwezig is. 

Kindermiddagen: zaterdagmiddagen 20 juli, 10 augustus, 31 augustus & woensdagmiddagen 17 juli, 24 juli, 31 juli, 14 augustus en 21 augustus!

Kindermiddagen met verschillende thema's : Speuren naar Natuursporen, Bijen, Archeologie en verschillende knutselthema's.

Zaterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur & woensdag start om 13:30 uur tot 15:30 uur.