Ontdek Hagedoorns Plaatse

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse heet u van harte welkom! Naast onze 300 jaar oude boerderij en bijgebouwen, compleet met historische inrichtingen en objecten, zijn er elk jaar wisselende tentoonstellingen.

In 2021 staat het museum nog deels in het teken van “75+1 jaar Bevrijding”. In de tentoonstellingsruimte in onze moderne kapschuur ziet u kleding uit de periode 40-45 en ziet en leest u verhalen over onderduiken in en om Epe. In de boerderij kunnen kinderen de onderduikersplaats vinden boven de paardenstal, bijzonder en spannend!

Op de bovenste etage van onze kapschuur organiseren wij in 2021 om de 8 √° 10 weken verschillende wisseltentoonstellingen.

Wij starten in 2021 met prachtige oude foto’s en ansichten van het oude Epe uit de uitgebreide collectie van Gert van den Esschert. De heer Van den Esschert en onze conservator Jaap Moerland hebben samen een prachtige tentoonstelling in elkaar gezet met beelden van Epe door de jaren heen. Wilt u nog meer zien van deze collectie, neemt u dan een kijkje op de website van de heer Van den Esschert.

Dit seizoen tonen we ook een particuliere en heel unieke verzameling emaille reclameborden, een bijzondere verzameling strijkijzers uit vervlogen tijden en een unieke geologische verzameling. Meer informatie hierover volgt, houd deze website en onze Facebookpagina in de gaten!