Kindermiddagen

Voor de kids is er van alles te zien en te beleven op Hagendoorns Plaatse!
Het hele jaar door zijn er speciale activiteiten voor kinderen.

Zomer- en herfstvakantie
In de zomer- en herfstvakantie worden op de woensdagmiddagen speciale kindermiddagen georganiseerd. Kinderen van 4 tot 12 jaar en hun begeleiders zijn van harte welkom. De kinderen kunnen zich verkleden als jonge boerenmeisjes en – jongens in echte Veluwse klederdracht. En dan op de foto! Op het terrein van het museum is veel oudhollands kinderspeelgoed aanwezig waar de kinderen zich mee kunnen vermaken zoals: hoepelen, steltlopen, tollen en sjoelen. Vraag naar de speelkist!

Tijdens een rondleiding in de boerderij wordt prachtig zichtbaar hoe de mensen en dieren vroeger (samen)leefden. In de  oude stal krijgen de kinderen drinken met iets lekkers en dan … creatief aan de slag. Elke week is er een andere activiteit. Denk aan figuurzagen, met kleurplaten aan de slag waar gezegdes in verstopt zitten, kleien, bloemschikken, timmeren, verven en wat al niet meer. En natuurlijk mag je werkstuk mee naar huis!!

Met andere woorden: leuke, gezellige en creatieve kindermiddagen in de zomer- en herfstvakantie. Mis dit niet!!

  • Waar                Museum Hagedoorns Plaatse
                             Ledderweg 11
                             8161 SZ Epe
  • Wie                  Kinderen van 4 tot en met 12 jaar
  • Tijd                  13.30 tot 15:30 uur 

Wij hopen op een gezellige middag! Vrijwilligers van ons museum zijn niet verantwoordelijk voor de kinderen op deze middag. Kinderen dienen onder begeleiding de kindermiddagen op het museum te bezoeken.