Epe en omgeving; 100% Wild!

Epe 100% Wild; en dat zeggen we niet voor niets in Epe.

Gemeente Epe, met haar dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene, is prachtig gelegen op de Veluwe! Epe vormt de ideale bestemming voor een vakantie of dagje uit met 100% wildgarantie. Op de Veluwe bij Epe vindt u prachtige bossen om te fietsen en te wandelen. Mooie heide om over te dwalen én grote kans dat u wild ziet tijdens uw wandeling of fietstocht.

Meer dan heide en bos

Epe is niet alleen bossen en heide, in de omgeving vindt u oude grafheuvels en bijzondere raatakkers; de Veluwe was lang geleden een van de dichtst bewoonde gebieden van Nederland! In Epe kunt u heerlijk ontspannen op een terrasje of winkelt u gezellig in het centrum van het dorp. 

Epe is niet alleen Epe! In Vaassen staat Kasteel Cannenburch, eens eigendom van de roemruchte Gelderse veldheer Maarten van Rossem. Of u bezoekt Museum Vaassen Historie met de unieke collectie van Broken Wings.
In Oene vindt u Cultuurhistorisch Museum Oene met informatie over het dramatische bombardement op Oene op 22 maart 1945, slechts drie weken voor de bevrijding. Vijf Amerikaanse Marauder bommenwerpers kozen als bewust doel de wegen in het centrum van Oene, waar zes wegen samenkomen, om de Duitse bezetter daar de terugtocht te blokkeren.

De hele familie houdt van Epe!

Uiteraard denken wij in Epe aan de hele familie; voor iedereen is er iets te doen of te beleven! Neem snel een kijkje bij onze VVV en ontdek Epe; 100% Wild!

Beleef het renaissance kasteel Cannenburch op de Veluwe, gebouwd voor legeraanvoerder Maarten van Rossem. Dankzij slimme zakenvrouw Anna Margretha gravin van Renesse beleeft het kasteel in de 18e eeuw zijn grootste bloeiperiode. Met het verdiende vermogen verfraait zij het kasteel. Ruim een eeuw later overlijdt de laatste bewoonster en raakt het kasteel in verval…

In Museum Vaassen Historie worden enkele vaste thema’s belicht zoals de geschiedenis van de lokale industrie en nijverheid in Vaassen.
Daarnaast maakt u kennis met de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bij Cultuurhistorisch Museum Oene krijgt u een kijkje in het dagelijks leven in het dorp Oene in lang vervlogen tijden. Bijzondere voorwerpen, streekdrachten, spullen uit de Tweede Wereldoorlog en informatie over de crash van een Engelse Lancaster bommenwerper in de weilanden bij Oene. Over Zuivelfabriek De Hoop en haar werkzaamheden kunt u van alles leren onder begeleiding van enthousiaste gidsen. Parkeren kunt u gratis en recht voor de deur. En als u in Oene bent, ga dan even langs bij de bekendste slager van wijde omstreken: Slagerij Ter Weele

zuivelfabriek de hoop oene

Een van onze vaste leveranciers is De Buurtwinkel Epe. Op ons terras kunt u genieten van heerlijke ambachtelijke appeltaart van De Buurtwinkel. Gemaakt in hun eigen bakkerij! 

De Buurtwinkel Epe staat midden in een woonwijk en is onderdeel van Stichting De Passerel. Iedereen is welkom in de Buurtwinkel, waar mensen met een beperking werken. Zij worden hierin ondersteund door professionals.

Bij Floor geniet je van een koel tapbiertje, speciale bieren en zorgvuldig geselecteerde wijnen uit de wijnbar. De borrelhapjes en de menukaarten bestaan uit nieuwe en bekende smaken. Soms een beetje anders en soms heel gewoon. Eet waar je zin in hebt. Dat mag bij Floor.
De keuken is open: dinsdag van 17:00 tot 20:30 en woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 20:30 de gehele kaart is dan voor u beschikbaar. Of het nu gaat om een kopje koffie, zomaar een toetje eten of genieten van een heerlijke plank, lunchen, dineren of een gezellige borrel. Het kan de hele dag door!

Aanstaande zaterdagmiddag 20 juli 2024

Kindermiddag thema: Speuren naar Natuursporen

Van 13:00 uur tot 16:00 uur