Voor scholen

Het Veluws Museum Hagendoorns Plaatse biedt een drietal educatieve programma’s aan voor het basisonderwijs.

Wonen op Hagendoorns Plaatse voor 1940

Hoe woonden de boeren vroeger in de boerderij? Gebruikten ze dezelfde spullen als we nu gebruiken? In deze les ontdekken de leerlingen hoe een boerengezin vroeger woonde op de boerderij en op welke manier dat verschilt met hoe ze zelf wonen. Er wordt ook aandacht besteed aan de bouwconstructie van de boerderij.

Speuren naar Sporen van de verzamelman

De leerlingen gaan speuren naar sporen van de Verzamelman. Wat verzamelde hij en wat wil hij ons laten zien? De leerlingen gaan terug in de tijd en leren spelenderwijs meer over het boerenleven van weleer. Ook wordt er aandacht besteed aan de bijen. 

De Boerenbruiloft

Wat is dat eigenlijk: trouwen? En hoe gaat dat in zijn werk? In deze les doen de leerlingen alsof. Ze spelen een boerentrouwerij na in de meer dan 300 jaar oude boerderij “Hagedoorns Plaatse” in Epe. In de tot “trouwkamer” ingerichte deel laat de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand zien hoe het voltrekken van een huwelijk gaat. Twee leerlingen spelen voor bruidspaar en worden in het bijzijn van de klasgenoten en belangstellenden, natuurlijk niet echt, in de echt verbonden!

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op of kijk op de website van Cultuurpleinnoordveluwe. Op de website www.reizenindetijd.nl is ook meer informatie te vinden.

Kindermiddagen: zaterdagmiddagen 20 juli, 10 augustus, 31 augustus & woensdagmiddagen 17 juli, 24 juli, 31 juli, 14 augustus en 21 augustus!

Kindermiddagen met verschillende thema's : Speuren naar Natuursporen, Bijen, Archeologie en verschillende knutselthema's.

Zaterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur & woensdag start om 13:30 uur tot 15:30 uur.