Proef de Culturenfestival 2019
genieten van de wereldwijde keuken op een kleine schaal

31 augustus is het weer smullen en genieten op ons Veluws Museum “Hagedoorns Plaatse” bij Epe.
Jaarlijks bezoeken tegen de 1000 mensen deze gerechten-proeverij van verschillende culturen over heel de wereld. Allemaal kleine hapjes voor nog kleinere prijzen.

Internationaal
De landen Syrië, Indonesië, Italië, Frankrijk, Polen, Ierland, Georgië, China, Iran, Suriname, Jemen, Turkije en de Verenigde Staten zijn ondermeer vertegenwoordigd. Plus natuurlijk de Veluwse regionale keuken! Maar ook geeft het museum een inkijkje in oude ambachten, imkers, stroopmakers enz.

Voor de kids
De jeugd is welkom en voor hen komt er de bekende clown Puck met zijn ontroerende glimlach. Er zijn speel- en … LEES MEER


Educatie

Reizen in de tijd erfgoededucatie op de basisschool
Onze geschiedenis dicht bij huis beleven, dat vinden wij belangrijk. Zeker als het gaat om onze kinderen. Hoe was het hier vroeger? Dat kun je zien bij de boerderij en de tentoonstellingen van Hagedoorns Plaatse. Samen met Cultuurplein Noord Veluwe is er een speciaal programma ontwikkeld voor basisschoolleerlingen: Reizen in de tijd. In het kader van de lessen cultuur- en erfgoededucatie bezoeken leerlingen van de basisschool ons museum. Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Rondleidingen en activiteiten 2019

Van april tot en met december zijn er vaste rondleidingstijden op het museum.
In april t/m oktober vinden op dinsdag tot en met vrijdag rondleidingen plaats om 11.30 uur, 13.45, 14.30 uur en 15.45 uur.
In het hoogseizoen starten ook op zaterdagen en zondagen rondleidingen om 13.45, 14.30 uur en 15.45 uur.

Bekijk voor uw bezoek of het museum geopend is via de openingstijdenpagina.
Alle rondleidingen starten vanaf de receptie en zijn gratis bij een entreebewijs.
Een overzicht van alle activiteiten in 2019 vindt u op onze kalenderpagina.
Op activiteiten kan een toeslag zitten bovenop de gewone toegangsprijs, ook voor museumkaarthouders.
Mist u een activiteit of heeft u een idee voor een toepasselijke activiteit op Veluws Museum Hagedoorns Plaatse? Neem dan contact op met het museum via de contactpagina.

edu1

edu2

edu3