Bezoek de boerderij en het erf

Bezoekers, jong en oud, staan versteld hoe realistisch het boerenleven van begin 1900 tot uitdrukking komt in onze boerderij en het erf van het museum. De 300 jaar oude Veluwse boerderij Hagedoorns Plaatse is ingericht met duizenden objecten, precies hoe de boer, de boerin en hun kinderen in die tijd leefden en werkten. Aan de hand van verhalen nemen we je als bezoeker mee in die tijd. Een periode waarin hard gewerkt moest worden om te overleven.

De verhalen om het leven en werken in die tijd te ervaren kun je op verschillende manieren tot je krijgen: via een digitale tour op je mobiel of door een rondleiding door één van onze vrijwilligers. Je start op de deel waar vroeger het vee stond en die nu is ingericht met vele werktuigen die in die tijd nodig waren om het land en de moestuinen te bewerken. Het voorhuis is ingericht als een negentien–eeuwse boerenwoning en keuken. Je gaat zien en ervaren hoe er gewoond, gekookt, gegeten en geslapen werd. Vele bijzondere anekdotes zullen je als bezoeker verwonderen hoe vernuftig en creatief men in die tijd was, zonder gas en elektriciteit.

Met een collectie van duizenden streekgebonden objecten is de boerderij een uniek stuk erfgoed, als onderdeel van het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Combineer het bezoek aan de boerderij met de bezichtiging van de tentoonstelling met als thema: ‘Speelplezier: tijdreis door speelgoedland. Een expositie wat één groot feest van herkenning en verbazing zal opleveren voor opa, oma, ouders en (klein)kinderen. Want het speelgoed is van een eeuw geleden tot nu!!

Naast het museum en de tentoonstelling is er ruim voldoende vertier voor de kinderen. Ouderwetse spelen als hoepelen, tollen en steltlopen. Verkleden in oude klederdracht….. of speel je liever een memory spel of daag jij je vriendjes uit op het reuzen ganzenbord of met bordspelen aan één van de speltafels in de varkensschuur.

Lekker wat drinken en een klein hapje kan op ons terras of in de Theeschenkerij in de moderne Kapschuur, waar ook de museumwinkel is.

Aanstaande zaterdagmiddag 20 juli 2024

Kindermiddag thema: Speuren naar Natuursporen

Van 13:00 uur tot 16:00 uur